Free Premuim Templates by BIGTheme

Borovnica presenetila Polance, Insport dvakrat z "internim" dvobojem

Minuli konec tedna smo videli veliko zanimivega dogajanja na igriščih saj so bile tekme v 1.SFL več kot napete do zadnjih minut. Na parket so stopili tudi v U13 in U9, v U19 pa je bilo na sporedu le srečnje med obema ekipama Insporta.

1.sfl
Polycom Brlog-Zelenci 13:12 (2:4, 3:5, 8:3)
Polanska banda - Borovnica 6:8 (1:3, 2:2, 3:3)
Insport A - Insport B 9:6 (0:0, 3:3, 6:3)

V zadnjem krogu 1. SFL pred novim letom sta se srečali ekipi, ki v sezoni 2017/18 še nista doživeli slasti zmage. Polycom Brlog, ki mu je to po kar nekaj letih ponovno igranje v 1. SFL, lani so zmagali v 2.SFL, je gostil stalnega člana elitne skupine slovenskega floorballa Zelence.
Tekmo sta ekipi pričeli previdno, in se bolj zanašali na hitre protinapade. In v enem od takih poskusov je imela srečo ekipa Polycoma, saj so  preko avtogola Zelencev prišli v vodstvo 1:0. Nadaljevanje tekme je bilo razgibano in v siceršnji premoči domačih igralcev, ki pa niso in niso mogli doseči gola.  Nasprotno pa je ekipa Zelencev zadevala kot za šalo, večinoma v režiji njihovega najboljšega igralce Berdena, ki ni pustil da bi Polycom prišel do ugodnejšega razmerja v golih, saj je znal zadeti iz vseh položajev. Druga tretjina je bila zelo podobna prvi, Zelenci so počasi povečevali vodstvo, takoj ko so Polycomoci zadeli, je na drugi strani vrnil ravno Berden, ki je z novim golom stvari postavil na svoje mesto. Zadnja tretjina pa je prinesla preobrat, Zelenci so vodili z udobno prednostjo in vse je že kazalo, da gostje na Trati tekmo rutinirano pripeljali do konca. A ni bilo tako. Ekipi Polycom Brloga je namreč končno uspevalo zadevati, terensko premoč, ki so jo imeli celo tekmo, so kronali s tremi lepimi zadetki, kjer je prednjačil Miran Kos. Po izenačenju je piko na i ob koncu dvominutne kazni in vsega pol minute pred koncem tekme, pritisnil Štefan Kušar po podaji Balažica. Zadnje skunde so bile zato še bolj napete a so Polycomovci zdržali napade Zelencev in se veselili prve zmage v 1. SFL v sezoni 2017/18. (fp)
 
Na drugem srečanju dneva je Borovnica v gosteh uspela presenetiti Polansko bando. Ekipa iz Borovnice je imel dober dan, saj so bili njeni igralci razigrani in so držali korak s Polanci v vseh elementih igre, poleg tega so znali zadeti v najbolj kritičnih trenutkih srečanja. Polanci so tudi zapravili kazenski strel, a odločilno prednost so si Borovničani priigrali ravno v prvi tretjini, v nadaljevanju pa le še spremljali igro Polancev in jih držali na varni prednosti dveh golov.
 
Tretje srečanje med Insportom A in Insportom B je obetalo veliko, in to tudi ponudilo. Boj za točke, in tudi nekaj prestiža, je bil neizprosen od prve do zadnje minute, s hitro igro na telo so člani ekipa A želeli presenetiti mlajše igralce v B, a se jim račun v začetku ni izšel. Po prvi tretjini je bil rezutat še vedno 0:0, a ko so A-jevci uspeli zadeti, so jim B-jevci uspeli tudi takoj vrniti za novim golom, tako da je bil rezutat tri minute pred koncem srečanja še izenačen. Potem pa so se pokazale izkušnje in fizično močnejša igra, saj so člani ekipa A uspeli v dveh minutah zadeti trikrat. S tem ostaja ekipa Insporta A še vedo neporažena v letošnjem državnem prvnestvu.
 
U19
Insport B - Insport A  4:14 (1:3, 0:3, 3:8)
Na srečanju med obema ekipama Insporta to pot ni blo tako visokega rezultata kot na prejšnjem internem dvoboju, saj so se mlajši v B dobro upirali in celo povedli. vseeno so starejši nato z bolj resno igro hitro tehtnico obrnili sebi v prid. V ekipi B pa se niso predajali in vedno znova presenetili obrambo ekpe A, tako da sta dejansko imela oba vratarja kar precej dela. 
 

U13, Borovnica
Insport A – Borovnica 6:3
Polanska banda – Zelenci 8:9
Olimpija - Insport B
Insport A – Zelenci 18:3
Borovnica - Insport B 9:4
Polanska banda – Olimpija 3:11

U9, Žiri
Zelenci KG - Polanska banda 5:3
Žiri B – Insport 3:8
Žiri - Mojstrana A 3:13
Insport - Mojstrana B 10:1
Žiri - Zelenci KG 11:3
Mojstrana B - Mojstrana A 4:20
Polanska banda - Žiri B 9:4

Še zadnjič to sezono smo v Žireh lahko spremljali floorball turnir za državno prvenstvo. Tokrat so se merili fantje in dekleta do 9 leta starosti.

Turnir sta odprli ekipi Zelenci KG in Polanska banda. Spremljali smo lahko napeto tekmo, ki so jo na koncu dobili Kranjskogorski Zelenci. V drugi tekmi smo že lahko spremljali naše najmlajše. Fantje in dekle so pokazali borbeno igro in kljub porazu proti Insportu, navdušili gledalce ter tudi trenerja Miha. Naša leto starejša ekipa se je nato pomerila z ekipo Zelencev Mojstrana A, ki so še enkrat več dokazali, da so letos najmočnejša ekipa v tekmovanju. Naši fantje in dekleta so tako zabeležili prvi poraz v sezoni. Pred naslednjo njihovo tekmo so se pomerili še Insport in Zelenci Mojstrana B. Po pričakovanjih so zmagali Ločani. Domači ljubitelji floorballa so spet prišli na svoj račun, ko je naša A ekipa igrala proti Zelencem iz Kranjske Gore. Pričakovali smo zmago in jo tudi dosegli, čeprav je ekipa tekmo začela rahlo negotovo. Predvsem dekleta so si prislužila pohvale trenerja Miha, navijači pa so bili več kot zadovoljni tudi s predstavo fantov. Predzadnjo tekmo so odigrali Zelenci Mojstrana med sabo. Pričakovano so visoko zmago zabeležili starejši fantje, ki so tako v prvih 6 tekmah te sezone dosegli 6 zmag. Zadnje dejanje popoldneva, ki se je počasi prevesilo v večer je bila tekma med mladimi Polanci in Žirovci. Naša B ekipa je pokazala borbeno igro, kar pa nažalost ni bilo dovolj za ugoden rezultat. Polanci so kaznovali nekaj napak v obrambi in dosegli na videz visoko zmago.

Za letošnjo sezono je za naše fante in dekleta igranja v domači dvorani pred domači gledalci konec. Vseeno pa jih do konca sezone čaka še kar nekaj turnirjev in upamo lahko da bodo še naprej nadaljevali z borbeno igro s kakršno so navdušili tokrat. vir: FBC Žiri/nk

 
 
 
 
foto: A.Z., K.T.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus