Free Premuim Templates by BIGTheme

Udeležite se testiranj igralcev in igralk

Meritve lastnosti floorballistov lahko opravite brezplačno v okviru študijske prakse Žana Petriča.

Študent Fakultete za šport in dolgoletni vratar Žan Petrič potrebuje vašo pomoč. Letos je bil namreč v okviru študija sprejet na prakso v laboratoriju za kineziologijo. V nadaljevanju je njegovo vabilo igralcem in igralkam.

 

 

VABILO K SODELOVANJU V PRAKTIČNO UPORABNI RAZISKAVI

Vaše športnike vljudno vabimo na meritve telesnih (funkcionalnih in nekaterih strukturnih) (a)simetrij, ki bodo potekale v Tehnološkem parku v stavbi B (S2P – Laboratorij za motorično kontrolo in motorično učenje). Iščemo 30 do 60 kandidatov (moškega spola); predstavniki dveh starostnih skupin. Prva skupina zajema igralce stare 12 do 16 let, ta potrebuje tudi soglasje staršev, ter druga skupina, ki zajema igralce stare 20 do 30 let. Pogoj za sodelovanje je minimalno 3 leta udejstvovanja v športni dejavnosti (floorballu), z najmanj tremi treningi floorballa tedensko. Meritve naj bi potekale v januarju, za točne datume bi se dogovorili sproti.

Meritve bodo zajemale vrednotenje (a)simetrij v jakosti/moči, gibljivosti in stabilnosti. Za oceno gibljivosti bomo izmerili največje pasivne obsege gibov v ključnih sklepih spodnjih okončin in trupa (goniometrija). Jakost in moč bosta vrednoteni za mišice gležnja, kolena, kolka in trupa v statičnih pogojih (elektronska dinamometrija). Sledile bodo še meritve statične stabilnosti (sposobnost zadrževanja mirne enonožne stoje), ki bo vrednotena preko gibanja centra pritiska na podlago in dinamično stabilnost (učinkovitost umirjanja po doskoku na ploščo za merjenje sil). Celoten sklop meritev bo predvidoma trajal 2 uri. Opravili bomo tudi kratko anamnezo zgodovine poškodb in športnega udejstvovanja, v namen odkrivanja povezav med (a)simetrijami in poškodbami.

Za vsakega posameznika bomo ocenili tako bilateralne (a)simetrije (med levo in desno okončino), kot tudi funkcionalne (a)simetrije (med nasprotnimi mišicami oziroma gibi). V roku 3-eh do 4-ih tednov po zaključku vseh meritev bo vsak posameznik prejel poročilo, v katerem bodo popisane morebitne večje asimetrije in druge posebnosti, s priloženimi kratkimi priporočili o vadbi za odpravo prisotnih nepravilnosti. Z odpravljanjem asimetrij močno pripomoremo k učinkovitejšemu in varnejšemu športnemu udejstvovanju.

V primeru vprašanj sem dosegljiv na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefonsko številko: 030-328-520. Vodja raziskave je izr. prof. dr. Nejc Šarabon, ki je testno baterijo zasnoval na podlagi praktične uporabnosti in bo tesneje sodeloval tudi pri analizi podatkov ter povratni informaciji preiskovancem.

Športni pozdrav,

Žan Petrič (študent) in dr. Nejc Šarabon (mentor)

 

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus