Free Premuim Templates by BIGTheme

Reprezentanca v Bolzanu druga, U19 z dvema zmagama iz Beljaka

Obe slovenski reprezentanci se z gostovanj v tujini vračata z zelo dobrimi rezutati. Selektor Gorazd Tomc in njegov strokovni štab so s tem dobili veliko novih informacij za nadaljnje priprave.

Člani so v Bolzanu dobro odigrali tri tekme, pri čemer so eno dobili (proti Madžarom z 8:4), dve pa igrali neodločeno (proti Italiji 3:3 in proti Avstriji, ki je na koncu zmagala na tem turnirju s točko prednosti, 5:5).

Končne uvrstitve, rezutati in statistika na http://www.floorball.org/pages/EN/Adria-Cup-Men-ITA-Nov

Tekma proti Madžarski, ki je kot novinec v tem pokalu veljala za tihega favorita, je bila hitro odločena, Italijani pa so se na igrišču drago prodali in igrali na vse ali nič. Poznala pa se je tudi utrujenost med našimi igralci, saj so odigrali dve tekmi zapovrstjo.

Poslastica turnirja je bila zadnja tekma proti Avstriji, ki so jo naši začeli zelo dobro in že vodili s 5:3, a dve napaki v obrambi sta bili dovolj da so severni sosedje izenačili in tako odnesli skupno zmago. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran slovenski reprezentant Robert Košir.

Selektor Gorazd Tomc je po turnirju povedal: "Vesel sem, da nam je v teh ne najbolj ugodnih razmerah za SLO floorball uspelo reprezentante poslati na tekmovanje v Bolzano, kjer so dostojno zastopali naše barve, nabirali dragocene izkušnje in gradili prijateljstva z reprezentancami sosednjih držav. Tudi rezultatsko dosežek ni bil slab, saj smo kljub pomanjkanju športne sreče zabeležili zmago in dva remija. Najpomembneje pa je, da smo preizkusili nekatere naše nove taktične postavitve in zamisli, preverili kar nekaj novih igralcev in pa vsekakor pozabili na slabe predstave s pripravljalnega turnirja na Češkem. Vodstvo reprezentance bo odigrane tekme analiziralo in na osnovi ugotovitev modificiralo načrt dela reprezentance do kvalifikacij na Slovaškem, kjer nas čakajo veliko težji nasprotniki kot v Bolzanu."

Rezultati Adria Cup, Bolzano 2017

vir: IFF

 

Reprezentanca U19 pa je v Beljaku gostovala pri avstrijski mlajši izbrani vrsti na njihovem pripravljalnem taboru. Naši fantje so zmagali na obeh tekmah, prvo so dobili s 7:6, drugo pa veliko bolj umirjeno in rutinirano z 12:7.

Gorazd Tomc je v Beljak peljal zelo spremenjeno reprezentanco, ki so pred tekama opravili vsega dva skupna treninga. Vseeno je bil s prikazanim zadovoljen: "Glede na to, da smo U19 reprezentanco sestavili šele pred kratkim, se v Beljak nismo podajali z nekim pretiranim optimizmom. Ker je bilo v ekipi veliko igralcev, ki v tujini še niso nastopali, sem pričakoval precej treme in nervoze. Predvidevanja so se dodobra uresničila in tako smo se celotno prvo tekmo mučili vse do zadnjih minut in na koncu slavili z rezultatom 7:6. Rečem lahko, da smo bili sami sebi največji nasprotnik. Drugo tekmo so fantje začeli bolje, predvsem naš prvi napad. Hitro smo povedli in s tem je izginila tudi nervoza. Prvo tretjino smo tako dobili z rezultatom 6:1. Nasprotnik se nam do konca ni uspel približati, tako smo zabeležili še drugo zmago. Vesel sem, da sem na obeh tekmah preizkusil vse igralce. V ekipi je veliko potenciala, ki pa ga moramo do kvalifikacij sicer še nadgraditi in ekipo uigrati. Vsekakor pa lahko tudi od te generacije pričakujemo dobre rezultate."

 

foto: T.Podobnik

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus