Free Premuim Templates by BIGTheme

Reprezentanca v Bolzano, U19 pa na trening v Beljak

Članska reprezentanca se podaja na Pokal Adria v Bolzano, U19 pa se bo v Beljaku pomerila z Avstrijci.

 Člani reprezentance Slovenije bodo ta konec tedna igrali na pokalu Adria v Bolzanu v Italiji, kjer se bodo pomerili z ekipami Avstrije, Italije in Madžarske, ki se je kot četrta ekipa zdaj priključila dosedanjemu Pokalu treh narodov, s čimer je to postal izredno zanimiv in močan turnir.

Na pot se podaja zelo pomlajena ekipa, vseeno pa vodstvo reprezentanca upa na dobre tekme. Turnir v Bolzanu ni več le "še ena preizkušnja pripravljenosti in uigranosti" ampak dobiva že veliko bolj tekmovalni značaj. »Pričakovanja naše reprezentance so seveda visoka. Pričakujem težke, izenačene tekme in pa tudi tri zmage. Kakšno je trenutno razmerje moči v floorballu v tem delu Evrope pa bo pokazal ta vikend. Menim, da smo še vedno vodilna reprezentanca regije, tako kot v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu. Žalosti pa me to, da v tem trenutku ne morem računati na kar nekaj odličnih igralcev, kateri so dve leti nazaj blesteli na kvalifikacijah v Škofji Loki. V Italiji tako ne bo Bajca, Časarja, Lavtarja, Pristavca, Korošca, Šnebergerja, Lebingerja,... Z njimi bi bila naša reprezentanca vsekakor mnogo bolj uigrana in izkušena, tako pa sedaj potuje v Bolzano dokaj pomlajena, s tem pa vsekakor tudi bolj poletna in željna dokazovanja. Za nekatere bo to krst v reprezentančnem dresu in upam, da ga bodo dostojno opravili,« je pred potjo povedal selektor Gorazd Tomc. Sicer bosta reprezentanco v Bolzanu vodila Luka Časar in Nejc Šega. Časar se po poškodbi počasi vrača v ekipo, a bo to pot še vedno le na klopi skrbel za delovanje reprezentance, Tomc pa upa, da bo do kvalifikacij februarja 2018 pripravljen za igranje. »Upam pa tudi, da se bodo za igranje v reprezentanci odločili še nekateri ključni igralci, ki se to pot niso odzvali povabilu,« še pravi Tomc.

Luka Časar pa je tudi strnil nekaj misli pred odhodom na pokal Adria. Po njegovem v Bolzano odhaja večji del ekipe fantov, ki še imajo motivacijo in si še želijo igrati za reprezentanco. »Moja pričakovanja so, da bodo fantje odigrali kot se bomo dogovorili, ter da bodo uživali v igri. Rezultat v mojem primeru ni v ospredju, si pa želim, da bomo igrali dobro in da se pokaže česa je trenutna reprezentanca sploh zmožna. Pričakujem da bodo tekme predvsem z Italijo in Madžarsko težke, saj naj bi bili ti ekipi vsaj na papirju močnejši nasprotnik kot na primer Francija, s katero se bomo pomerili na kvalifikacijah. Tako da bi bilo zelo koristno dobiti ta srečanja, vsaj za dvig morale in volje do igranja. Predvsem pa bi si želel, da bodo po tem turnirju in tudi po kvalifikacijah fantje bolj motivirani za delo v klubih. Že to, da si igralci iz nekaterih klubov ne želijo igrati za reprezentanco, vidim kot velik problem. Vemo, da razmere niso rožnate, da je prišlo v slovenskem floorballu do korenitih sprememb, a da se bodo stvari tudi izboljšale in uredile. Morda lahko začne s temi spremembami in novo miselnostjo že vsak najprej pri sebi,« pa pravi Luka Časar.

 SOBOTA, 4.11.2017
11.00 Italija - Avstrija
13.30 Slovenija - Madžarska
17.00 Italija - Slovenija
19.30 Avstrija - Madžarska

NEDELJA, 5.11.2017
10.00 Italija - Madžarska
12.30 Slovenija - Avstrija

Povezava do IFF strani z rezultati in statistiko: http://www.floorball.org/pages/EN/Adria-Cup-Men-ITA-Nov

Seznam igralcev:

1. Ambrožič

Martin

2. Bizjak

Sašo

3. Bohinc

Tevž

4. Burnik

Anže

5. Dagarin

Gašper

6. Dolenec

Jani (G)

7. Habjan

Anže

8. Kavčič 

Blaž

9. Knific

Peter (G)

10. Košir 

Robert

11. Kožuh

Tadej

12. Kump

Jaka

13. Mesec 

Matej

14. Pustavrh

Miha

15. Ržek

Simon

16. Triler

Gašper

17. Vehovec 

Tilen

Vodstvo: Nejc Šega, Luka Časar

 

Moška reprezentanca U19 pa se podaja na trening tekmi v Beljak, kjer se bo na dveh srečanjih pomerila z avstrijsko reprezentanco vrstnikov. Avstrijska zveza je namreč povabila našo izbrano vrsto na njihove priprave, na pot se bo podalo 15 igralcev in dva vratarja.

»To soboto odhajamo v Beljak na dve pripravljalni tekmi z avstrijsko reprezentanco U19. Glede na to, da so reprezentance U19 v vsakem kvalifikacijskem ciklusu povsem spremenjene, težko napovem kakšno je razmerje moči med nami in Avstrijci v tej generaciji. Glede na to, da smo reprezentanco sestavili v prejšnjem mesecu in da so fantje imeli le dva skupna treninga, rezultat na teh tekmah ne bo prvotnega pomena. Pomembno bo, da se igralce preizkusi, da se med seboj povežejo in počasi začnejo postajati homogena ekipa. V ekipi so igralci od letnika 2000 do 2002, z zelo različnim znanjem floorballa, nekateri z veliko mednarodnimi izkušnjami, drugi praktično brez, tako da bo zanimivo videti, kako bo ta ekipa delovala. Vsekakor pa bodo določeni posamezniki že sedaj v Avstriji morali prevzeti vloge, katere od njih pričakujem,« je pred odhodom v Beljak povedal selektor Gorazd Tomc, ki bo v Beljaku vodil ekipo.

Razpored

Sobota 4.11., Beljak, Avstrija

Ob 11.00 in 17.00.

Seznam igralcev:

BERNIK Jaka  (G)

MILIJAŠEVIČ David (G)

 

ABRAM Nejc

BUH Urban 

ČEMAŽAR Uroš

DOLENC Urban 

ENGELMAN Jaka 

KOHNE Blaž

KOHNE Matevž

KOŽUH Domen

OBLAK Lovro

OMAN Maj

PEKLAJ Luka 

PODOBNIK Luka

REVEN Matic 

STANONIK Luka 

TOMC Blaž

vodstvo: G. Tomc

foto: FZS, IFF

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus