Free Premuim Templates by BIGTheme

Škofjeločani znova uspešni na United World Games

Mednarodni turnir United World Games, ki združuje različne športne panoge, med drugim tudi seveda floorball, je letos znova gostil Celovec s sosednjimi mesti. Sodelovale so ekipe iz Slovenije, Avstrije, Češke, Švice, Nemčije, Francije in Madžarske. Edini slovenski predstavnik je bila v vseh treh starostnih kategorijah ekipa Insport Škofja Loka. Domov so prinesli bronasto in zlato odličje.

Tekme so se med 20. in 24. junijem igrale na malem igrišču, in sicer dvakrat po 15 minut, s skupinskim in zaključnim delom. Škofjeloški mladinci so v kategoriji U13 zasedli peto mesto, v U15 so osvojili tretje, ekipa Insport U17 pa je s popolnim izkupičkom za piko na i dodala zlato medaljo. To je pomenilo, da so bili rezultatsko takoj za češko ekipo Znojmo, ki je osvojila dve zlati in dve bronasti odličji. Insportovci so lani slavili v vseh kategorijah.

»S turnirja UWG se vračamo zadovoljni, saj smo dosegli nekako pričakovane rezultate. Glede na to, da je bila letos konkurenca bistveno močnejša kot lani, smo že pred začetkom tekmovanja slutili, da lanskoletne trojne zmage ne bomo uspeli ponoviti. Najmlajši so v predtekmovalni skupini naleteli na kasnejše finaliste s Češke in Madžarske in morali priznati njihovo premoč. Ob malo drugačnem žrebu bi se lahko realno borili tudi za tretje mesto, tako pa so bili na koncu peti. Igralci B15 so s tretjim mestom dosegli lep uspeh, če vemo, da je bilo kar nekaj igralcev mlajših in bodo šele v naslednji sezoni nosilci igre v tej kategoriji. Ekipa B17 pa je še enkrat več potrdila, da se v Škofji Loki igra odličen floorball. Brez večjih težav so fantje obvladali vse nasprotnike in na koncu prepričljivo slavili. Turnir je bil prava preizkušnja pred prihajajočim turnirjem Prague Games na Češkem. Glede na dosežene rezultate in prikazano igro, bomo tudi tam resen nasprotnik. Upam in želim si, da Slovenci končno osvojimo tudi eno od lovorik v tem tekmovanju,« pa nam je svoje občutke po turnirju zaupal trener Gorazd Tomc.

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus