Free Premuim Templates by BIGTheme

Članice Olimpije državne prvakinje, Poljanke pokalne zmagovalke (2)

Sezona 2017/18 je v ženski kategoriji ta vikend postregla še z zadnjimi tekmami v pokalnem tekmovanju in državnem prvenstvu. Naslov državnih prvakinj so prvič v zgodovini kluba prepričljivo osvojile igralke iz Olimpije, v finalu pokala pa so bile od njih boljše igralke prve ekipe Polanske bande.

Letos so po nekaj sezonah na malem igrišču igralke v državnem prvenstvu znova zaigrale na velikem igrišču, na malem igrišču pa je potekalo pokalno tekmovanje, ki se je igralo po turnirskem sistemu. Na žalost ekipi Zelencev in Thunder Jesenice v letošnji sezoni nista nastopali, kar je pomenilo, da so sodelovale ekipe iz Borovnice, Poljanske doline in Ljubljane.

V državnem prvenstvu je bil ponoven korak na veliko igrišče, če govorimo o številu sodelujočih ekip, torej negativen, vendar zelo pozitiven s tekmovalnega vidika. Pomlajena borovniška ekipa lanskoletnih prvakinj je na šestih tekmah zbrala vsega eno točko, ki jo je odščipnila prav prvakinjam, ko je bilo v Ljubljani 1:1. Poljanke so sezono zaključile s polovičnim izkupičkom, trikrat so premagale Borovnico, prav tako trikrat pa so tesno izgubile z Olimpijo (2:1, 4:3, 1:0).

Za Ljubljančanke je bil to prvi državni naslov, po tem ko so v prejšnjih sezonah pridno nabirale bronasta in predvsem srebrna odličja. Z enajstimi točkami od možnih dvanajstih in najboljšim razmerjem med prejetimi in danimi zadetki so tekom celotne sezone delovale zelo suvereno in se veselile željenega naslova prvakinj, na katerega so čakale od sezone 2010/11.

Pokalno tekmovanje je bilo med letom nekoliko manj v ospredju, saj se je zaradi prestavljanja turnirjev zavleklo za dober mesec dni. Kljub temu so lahko gledalci zbrani v dvorani Osnovne šole Poljane včeraj videli dve dobri tekmi. Prva je bila sicer nekoliko manj zanimiva zaradi visokega rezultata v korist Borovničank, ki so z 20:1 premagale drugo ekipo Polanske bande, je pa zato bil finalni dvoboj bistveno bolj tesen.

Kljub vodstvu Olimpije do konca druge tretjine (2:1) je domači ekipi z delnim izidom 3:0 uspel preobrat (4:2), s tem pa so se lahko tudi igralke Polanske bande veselile svoje prve lovorike, odkar so se priključile tekmovanjem pod okriljem Floorball zveze Slovenije. Na treh turnirjih in šestih tekmah v pokalu so gledalci sicer videli kar 87 zadetkov. Torej enega na vsakih šest minut in 12 sekund igre.

Ženski floorball v Sloveniji je po eni strani v zadnjih letih izredno napredoval, po drugi strani pa se je za zelo težavno izkazalo pridobivanje novih ekip, tudi za naslednjo sezono tako zaenkrat ni na vidiku sprememb. Vsekakor bo potrebno veliko dobre volje in motivacije, saj bodo prvi koraki novih ekip zelo težki. Le upamo lahko, da jim bodo s svojimi nasveti in znanjem pomagali trenerji in odlične igralke, ki so vrsto let vztrajali v našem športu, čeprav – to je potrebno priznati – podpora s strani zveze ni bila najboljša.

V imenu zveze se zahvaljujemo vsem, ki so v letošnji sezoni organizirali tekme državnega prvenstva, in organizatorjem finalnega turnirja pokala v Poljanah nad Škofjo Loko ter seveda vsem zvestim navijačem, ki so podpirali svoje ekipe. Zahvala za prisotnost na podelitvi pokalnega tekmovanja gre tudi županu občine Gorenja vas – Poljane, gospodu Milanu Čadežu. Hvala vsem trenerjem in igralkam za prikazane igre.

Nova sezona, novi cilji in velik da ženskemu floorballu.

Z leve proti desni: Anže Lebinger (oodpredsednik FZS), Nina Maver, (najboljša vratarka, FBK Olimpija), Karin Žavbi (najboljša strelka, FBK Polanska banda), Borut Mavsar (predsednik FZS)

Državno prvenstvo, 1. ŽSFL, 2017/18

1. mesto FBK Olimpija Ljubljana

2. mesto FBK Polanska banda

3. mesto Lady Zone Borovnica

* najboljša igralka Karin Žavbi (Polanska banda)

** najboljša vratarka Nina Maver (FBK Olimpija)

Pokal Slovenije, 2017/18

1. mesto FBK Polanska banda A

2. mesto FBK Olimpija Ljubljana

3. mesto Lady Zone Borovnica

4. mesto FBK Polanska banda B

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus