Free Premuim Templates by BIGTheme

Krog presenečenj

V tem krogu 1. SFL in s predhodno odigrano eno tekmo 5. kroga EFL so ekipe presenetile na celi črti. Le malo favoritov na papirju je tudi v resnici odneslo domov dve točki.

 FBK Galaks : ŠD Zelenci 5:4

Na srečanju v Železnikih je bilo napeto, gostujoči Zelenci so v preteklosti že znali visoko zmagovati, a ekipa Galaksa je v letošnjo sezono krenila dobro okrepljena in zelo motivirana. Tekma je bila sicer nekoliko nervozna, obe ekipi sta se trdo borili za zmago, ki pa je na koncu pripadla ekipi Galaks z enim golom prednosti.

Polycom Brlog : FBC Borovnica B 7:5

Na srečanju v Škofji Loki je bilo presenečenje kar veliko. Predvsem zaradi dejstva, da so igralci Borovnice B imel med tekmo precej stvari že v svojih rokah. Po vodstvu z 1:4 se Polycomovci niso predajali, in so proti koncu tekme postajali vedno bolj nevarni za mrežo Borovničanov. Tem se je poznala sorazmerno kratka klop, utrujenost in nezbranost na sredini tekme so vzeli svoj davek, saj so Polycomovci v kratkem času uspeli rezultat spreobrniti v svoj prid. Ko so Borovničani uspeli ujeti priključek, so z igralcem več Polycomovcii uspeli še enkrat zadeti in osvojiti novi dve točki

FBC PLINSTAL Thunder Jesenice : FBK Olimpija B 1:4 (0:1,1:1,0:2)

Tudi na Jesenicah so mnogi pričakovali gladko zmago Thunderja, ki je na zadnjih nekaj tekmah igral zelo solidno, klub temu, da imajo v svojih vrstah precej novih igralcev. A na klopi Olimpije se je zamenjal trener, vodenje je prevzel Blaž Lasič, v vratih pa je bil Aleš Zorman, ki ima za seboj že veliko tekem. Z dobro postavljeno obrambo so uspeli na celi črti presenetiti Thunder, ki je imel veliko zrelih priložnosti, a žogica nikakor ni hotela v nasprotnikov gol. Na drugi strani so Ljubljančani zadevali in protinapadov, ko je bilo to najbolj potrebno.

FBK Insport mladi : Borovnica floorballshop.si 9:2 (6:1, 0:0, 3:1)

Mladi iz Škofje Loke so z lepo in športno igro premagali dekleta iz Borovnice, ki pa so prikazala tudi dobro kombinatorno igro. Tudi sicer je srečanje minilo v znamenju športne igre, čeravno so bila dekleta sicer v podrejeni vlogi, a so znala presenetiti obrambo Insporta Mladi in so dvakrat zadela. Na drugi strani so Insportovci znali izrabiti napake borovniške obrambe in z lepimi podajami in natančnimi streli uspeli povečevati vodstvo. V vratih Borovničank se je izkazala vratarka, ki je obranila kar nekaj nevarnih strelov, v drugi tretjini na primer pa je ohranila mrežo nedotaknjeno.

FBK Olimpija : FBC Borovnica A 3:2 (3:0,0:1,0:1)

Predčasno srečanje petega kroga elitne lige v Ljubljani so dobili Ljubljančani, kar je po svoje malo presenečenje, saj so Borovničani na zadnjih tekmah prevladovali na igrišču, a to pot jih palica ni služila, na drugi strani pa je Olimpija znala izbrati pravo taktiko in tekmo začela z agresivno igro igralec na igralca, kar je malce zmedlo Borovničane. V prvi tretjini so tako Ljubljančani povedli že s 3:0 in postavili temelje za kasnejšo zmago, na drugi strani pa Borovničani niso znali izkoristiti številnih priložnosti pred vrati Olimpije, nekaj lepih možnosti so imeli tudi pri Olimpiji, a se rezultat ni spremenil, saj je Olimpija igrala dobro v obrambi. Sicer so kasneje Borovničani uspeli znižati na 3:2, drugi gol so zadeli malo pred koncem tekme, ko so vratarja zamenjali s šestim igralcem, a potem niso uspeli več zatresti mreže Olimpije.

 foto: FBK Insport

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus