Free Premuim Templates by BIGTheme

Napoved 4. kroga 1.SFL

Prihajajoči vikend prinaša štiri dvoboje v 1.SFL in še predčasno odigrano tekmo 5. kroga EFL med Olimpijo in Borovnico A. V 1.SFL bo najbolj zanimivo srečanje med Galaksom in Zelenci, ki bo odločalo o prvem mestu na lestvici.

 5. krog EFL

 FBK Olimpija : FBC Borovnica A

To bo dvoboj lanskoletnih finalistov. Borovnica je obdržala zmagoviti niz saj v letošnji sezoni še ne pozna poraza. V štirh krogih so dosegli 28 zadetkov, prejeli pa le 6. V finalu Olimpiji niso dopustili zmage in so suvereno osvojili naslov DP. Spomnimo pa, da je prav Olimpija v lanski sezoni Borovnici prizadejala najhujši poraz, srečanje 12. kroga se je namreč končalo z rezultatom 6:1 v korist Ljubljančanov. Pričakujemo lahko zanimiv dvoboj, saj Olimpija potrebuje točke, če se želi obdržati v zgornjem delu lestvice.

 

4. krog 1.SFL

FBK Insport mladi : Borovnica floorballshop.si

Ločani ne bi smeli imeti pretežkega dela, kajti nasproti jim stoji ekipa deklet iz Borovnice. Razlika je vidna predvsem na fizičnem področju, kajti vsa dekleta se tehnično lahko primerjajo s fanti, saj imajo Borovničanke kar nekaj igralk, ki znajo žogico »krotiti« dosti bolj spretno kot marsikateri njihov nasprotnik. Borovničanke so se letos okrepile s kar nekaj dekleti, ki so lansko sezono igrale v ŠDMH Zverine, ki pa leto ne nastopajo več v DP. Ena od novih članic je tudi vratarka Laura Žaubi, ki je nadomestila Tanjo Matijašević, ki je kot prva Slovenka odšla v tuj klub. Okrepila je španski klub Paracuellos. Omenimo še, da je igralka Borovnice, Marjetka Pirc, morala iti na operacijo, ki jo je že uspešno prestala. Želimo ji čimprejšnje okrevanje.

 

FBC PLINSTAL Thunder Jesenice : FBK Olimpija B

Na Jesenicah ni lahko nobeni ekipi. Tako bo tudi z Olimpijo B, ki je po uvodni zmagi nato trikrat izgubila, na zadnji tekmi s kar 14 goli razlike proti Zelencem. Po tem porazu je vodenje ekipe prevzel Blaž Lasič in bo poskušal s trenerskimi izkušnjami, ki si jih je nabiral v EFL, obrniti krivuljo igre navzgor. Ljubljančani so se okrepili z izkušenim vratarjem Alešem Zormanom, ki je lansko leto sicer sklenil kariero, vendar bo poskušal pomagati B-ekipi Olimpije. Jeseničani pa so sezono začeli slabše, nato pa igro stopnjevali in vknjižili remi in zmago. S svojo značilno agresivno igro bodo poskušali premagati okrepljeno Olimpijo in si zagotoviti novi dve točki.

 

Polycom Brlog : FBC Borovnica B

Polycom doma pričakuje Borovničane. Ti so na treh odigranih tekmah dosegli 9 golov, prejeli pa 13, Polycom pa na dveh tekmah zadel 9-krat, prejel pa 6 zadetkov. Če gledamo zgolj statistiko, bi lahko dali prednost Brlogu, ki je do sedaj imel bolj razpoložen napad in trdnejšo obrambo. Vendar se ni mogoče zanašati na statistiko, saj so Borovničani z zmago v prvem krogu v gosteh nad FBC Thunderjem dokazali, da so nevaren nasprotnik, ki se lahko zoperstavi vsem tekmecem. Brlog letos igra brez nekaterih svojih najboljših igralcev, ki so okrepili klube v EFL, kljub temu pa še ne poznajo porazi. Prejšnji teden so pred lepim številom gledalcev, 80, igrali neodločeno proti Insport mladi.

 

FBK Galaks : ŠD Zelenci

Četrti krog 1.SFL bodo v nedeljo zaokrožili igralci Galaksa in Zelencev. Zelenci, povratniki v DP, so vse tri tekme zanesljivo dobili, največ dela so imeli z Borovnico, kjer pa je na koncu razlika znašala sedem golov. Galaks, ki je odigral štiri tekme, je na lestvici na drugem mestu. S svojo dosedanjo igro so navdušili, saj ne poznajo poraza. Bodo pa morali strniti obrambne vrste ter zaustaviti razpoložene napadalce Zelencev, ki so na treh tekmah dosegli kar 41 zadetkov.

 

foto: FBK Galaks

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus