Free Premuim Templates by BIGTheme

Solidna slovenska udeležba na Czech Opnu 2017

Letošnji največji mednarodni klubski turnir Czech Open je minil tudi s slovensko udeležbo. Na njem je nastopilo pet slovenskih ekip, trije igralci in igralke pa so branili barve čeških klubov.

 

Slednji so bili Estra Vehar, ki je letos prestopila z češki elitni ženski klub Bohemians, Robert Košir (Spara Praga) ter Anže Šneberger, ki je novi član kluba iz češke 1. lige SKV Sokol Kralovske Vinohrady iz Prage.

Estera Vehar je namreč tik pred začetkom turnirja prestopila v FbŠ Bohemians, kjer je v maju že začela s pripravami na novo sezono. Na Czech Opnu so igrale v kategoriji ženske elite, kjer so najprej naletele na Ostravo (poraz 2:7), nato pa so sledile tekme z nemško reprezentanco (zmaga 4:2) in finsko EraVikingit (poraz 2:4). po rednem delu so bile tretje v svoji skupini in so se za uvrstitev v osmino finala pomerile s povratnicami v ekstraligo - Tatranom Střešovice. Tekmo so Estera in soigralke dobile po kazenskih strelih (3:2), nato pa so zgodbo ponovile še proti reprezentanci Češke U19. Za poslastico jih je v 1/4 finala pričakala lanskoletna najboljša ekipa sveta Pixbo Wallenstam, kjer pa so morale priznati premoč Švedinjam z 2:5. Estera se je v novi ekipi vseeno zelo dobro odrezala, saj je nabrala veliko igralnih minut in dosegla eno podajo ter izkazala z borbeno in nepopustljivo igro.

Robert Košir je zdaj že uveljavljeni igralec češkega elitnega predstavnika Sparta (njegov soigralec Luka Časar še okreva po poškodbi), zato so seveda na Czech Opnu nastopii v moški elitni skupini. "S tako dobrimi ekipami, kot so na tem turnirju, redko igraš. Res je da smo imeli malo smole pri žrebu saj smo v skupini dobili dve češki ekipi in samo eno finsko. A kljub zeolo optimističnim pripravam smo turnir začeli v slogu "brez muje se še čevelj ne obuje", kar je veljalo predvsme za redni del turnirja. V 1/16 finala smo se srečali s Tatranom, kjer pa smo prikazali dobro igro in na žalost izgubili v izvajanju kazenskih strelov. Moja igra je bila povsem v skladu igre moje petorke. Igrali smo dobro obrambo saj na smo na celotnem turnirju nismo prejeli nobenega zadetka. Napadalno pa smo na prvih dveh tekmah igrali slabo, a smo se nato le sprostili in proti Boleslavi in Tatranu igrali tudi dobro napadalno igro. Letošnji Czech Open sem začel na levem krilu nato pa me je trener prestavil na pozicijo centra, kjer mi igra nekoliko bolj ustreza. Tam ima namreč igralec več časa žogico in tako posledično tudi igraš bolje," je povedal Robert Košir.

Anže Šneberger pa je prvič zaigral na Czech Opnu. Po dolgotrajni poškodbi hrbta je letos začel s pripravami pri praškem klubu Sokol Kralovske Vinohrady in se bo v naslednji sezoni preizkusil v 1. češki ligi. Na prvem resnejšem preizkusu pred sezono jih je v kategoriji Pro čakala zanimiva skupina: podmladek superligaške švedske ekipe Thorengruppen so premagali s 4:0, novince v prvi ligi Chomutov s 6:0 in nato še podmladek švicarskega Köniza s 5:3. "Redni del smo tako končali na prvem mestu v skupini in se v 1/8 finala finala srečali z mladinci švicarske ekipe Wiler-Ersigen ter jih tudi premagali s 4:3. Nato pa smo v 1/4 finala konili proti končnim zmagovalcem letošnjega turnirja RIG Umea IF z 0:1," je povedal Anže Šneberger. Na Czech Opnu je za ekipo prispeval dva zadetka in dve podaji.

Od slovenskih ekip so se Czech Opna udeležili igralci Insporta, Polanske bande in Olimpije, ter Polanske bande dekleta in njihovi vrstnice Olimpija Ž, vsi so nastopili v kategorji Open.

Rok Ritonja iz Insporta je povedal, da so se na Czech Open se odpravili z enim samim ciljem - še izboljšati ekipni duh. "To nam je, tudi s pomočjo zlobnih jezikov, tudi 100-odstotno uspelo. Turnir je za nas pomenil začetek priprav na ubranitev naslova državnih prvakov, sklenili smo ga z dvema zmagama in tremi porazi, kar lahko označimo kot solidno. Veseli smo, da smo bili del odličnega vzdušja v in izven dvoran največjega floorball tekmovanja na svetu," je povedal Rok Ritonja.

Olimpija je turnir sklenila v 1/128 finala, dekleta Olimpije Ž so se prebile do 1/32 finala. Insport je nastopil v 1/64 finala, Polanska banda pa je bila še bolj uspešna. Fantje in dekleta so se prebili do 1/16 finala v kategoriji Open.  

Od ekip Polanske bande in Olimpije do priprave prispevka nismo dobili odgovorov. Ko jih dobimo, jih bomo dodali v članek.

Na letošnjem Czech Open sta bila kot sodnika prisotna tudi sva slovenska predstavnika: Aleš Jevšnik in Andraž Zupančič, ki sta sodila večinomo na tekmah ženske elite.

 

Rezultati slovenskih ekip:

https://www.czechopen.cz/en/tymy-zeme

(v povezavi klinite na "Slovenijo" in pri vsaki ekipi na "žogico", kjer se prikažejo rezultati s turnirja)

 

 

 

foto: Anže Šneberger; organizator Czech Open 2017

 

 

The best bookmaker bet365

The Best bookmaker bet365 Bonus